skip to Main Content

Yritys

Baguette on konditoria, leipomo, lounaskahvila ja melkein kaikkien malmilaisten tuntema kohtaamispaikka, joka on toiminut Malmin Novan kauppakeskuksessa jo vuodesta 1987 alkaen. Alusta alkaen liikeajatuksena on ollut käsillä tekeminen – niin myös tänään. Kuutena päivänä viikossa leivät ja muu leivottava laitetaan aamuvarhaisella uuniin, taikinoiden ensin levättyä ja noustua tarvitsemansa ajan. Kaikki työvaiheet tehdään kahvilan omissa tuotantotiloissa alusta loppuun.

Konditoriatuotteet valmistuvat leipomon naapurihuoneessa tarkkuudella, taidolla ja yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella. Osaamisemme on huomioitu myös alan ammattioppilaitoksissa, joista tulee Baguetteen pitkin vuotta oppijoita ja opiskelijoita kasvattamaan osaamistaan ammattitutkinto päämääränään.

Myös arkipäivisin tarjolla oleva lounas syntyy sekin käsityönä. Tarjolla on runsaan salaatti- ja alkuruokapöydän lisäksi joka päivä keittoa sekä ainakin kahta pääruokaa. Vakiintuneesti löytyy listalta maanantaisin lohikeittoa ja torstaisin lohta sekä hernekeittoa & pannukakkua. Pääsääntöisesti kaikki lounasruokamme ovat laktoosittomia ja useimmiten myös gluteenittomia.

Erityistä huomiota kiinnitämme paitsi yliherkkyyksiin ja allergioihin niin myös tarjontaamme: pääsääntöisesti kaikki lounasruokamme ovat laktoosittomia ja usein myös gluteenittomia. Päivittäin on valikoimissa ainakin yksi kasvisruoka. Mikäli olet kiinnostunut vegaaniruoasta, niin sellaistakin on mahdollista saada etukäteen tilattuna annoksena tavallisen lounaan hinnalla.

Vitriineistämme löydät tuoreen ja mittavan valikoiman. Joka päivä on leipomotuotteiden ohella tarjolla sekä makeita että suolaisia piirakoita ja monenlaisia kakkuja. Päivittäisestä valikoimasta löytyy useita luontaisesti gluteenittomista raaka-aineista valmistettuja herkkuja ja myös muita erikoistuotteita, muun muassa gluteenitonta ja maidotonta kääretorttu.

Baguetten arvoihin kuuluu kantaa osansa yhteiskuntavastuusta. Tätä tehtävää se toteuttaa toimimalla astinlautana opiskelujen loppuun saattamisessa tai työelämään siirtymisessä monelle erilaiselle oppijalle. Pitkin vuotta sekä tuotannon tehtävissä että kahvilan puolella on harjoittelijoita, työelämän kokeilijoita, ja harjaantuneempia tekijöitä, jotka tarvitsevat joustavampaa polkua opintoihinsa tai työelämään. Tähän tehtävään on henkilökunnallamme pitkäaikainen kokemus ja osaaminen. Baguette onkin tarjonnut vakituista palkkatyötä kehitysvammaisille henkilöille jo yli kahden vuosikymmenen ajan.